SPIN er i gang: – Her spiller veldig mange aktører på lag

Oppmøtet var bra og bredden i forsamlingen stor da SPIN inviterte næringsliv og andre aktører til lanseringen av et splitter nytt tilbud for oppstarts- og vekstbedrifter.

Ordfører i Sarpsborg, Sindre Martinsen-Evje, klippet snora da Sarpsborg Innovasjon (SPIN) ble offisielt åpnet. Administrerende direktør i Smart Innovation Norway, Kjell Reidar Mydske, holdt snora på vegne av alle initiativtakerne.
Ordfører i Sarpsborg, Sindre Martinsen-Evje, klippet snora da Sarpsborg Innovasjon (SPIN) ble offisielt åpnet. Administrerende direktør i Smart Innovation Norway, Kjell Reidar Mydske, holdt snora på vegne av alle initiativtakerne.

Ordfører Sindre Martinsen-Evje er fornøyd med endelig å ha fått på plass rammene for å bygge et innovasjonsmiljø i Sarpsborg.

– SPIN (Sarpsborg Innovasjon) skal legge til rette for vekst og nye virksomheter innenfor nye forretningsområder og næringer. Dette er et miljø vi har savnet i byen vår, og jeg er veldig glad for at det endelig er på plass, sier han.

 

SPIN er resultatet av et initiativ tatt av Sarpsborg kommune, Sarpsborg næringsforening, Innovasjon Norge, Inspiria Science Center, Blender Collective, Vingulmark Eiendom og Smart Innovation Norway.

 

Martinsen-Evje trekker fram samarbeidet på tvers av sektorer som en av styrkene til SPIN.

– Det er kjempeflott at aktører i privat og offentlig sektor slår seg sammen. Vi har mange gode ressurser i regionen vår, og nå har vi samlet dem under samme tak. SPIN er et resultat av at vi har spilt på lag, understreker han.

Kantina i Stjernebygget kan fungere som restaurant og lokale for arrangement med opptil 100 deltakere. Lanseringen av SPIN tiltrakk seg mange interessenter, og samtalene var mange og gode.

– Fysiske møter skaper verdi

Avdelingsleder i Innovasjon Norge, Olav Moe, gleder seg til å se effekten av miljøet som skal bygges i Sarpsborg. Han har stor tro på ringvirkningene av en møteplass hvor mennesker møtes ansikt til ansikt i både formelle og uformelle sammenhenger.

– SPIN skal bestå av mange spennende bedrifter og andre aktører som vil hjelpe næringslivet opp og fram, og jeg ser mulighetene for at dette fellesskapet kan gi noe tilbake til oss, at vi kan lære og utvide vår horisont. Dessuten er fysiske møter i seg selv en driver til å skape mer verdi for næringsliv og bedrifter i Sarpsborg, sier han.

 

En av dem som har jobbet lenge med planene om å etablere et innovasjonsmiljø i Sarpsborg, er Marianne Karlsen, daglig leder i Sarpsborg Næringsforening. De siste tre årene har hun sett hva lignende miljøer har skapt i Halden og Fredrikstad, og i jakten på gode samarbeidspartnere, fant hun dem som nå står bak SPIN.

– Da Innovasjon Norge flyttet hit til Stjernebygget, falt mange av de siste brikkene på plass, og det ble naturlig å etablere SPIN her. Siden min viktigste jobb er å bidra til at det skapes arbeidsplasser, skal jeg ha kontorplass her også. Da er vi tett på miljøet vi skal være med å bygge opp, sier hun.

Sarpsborg Næringsforening er en av initiativtakerne bak SPIN, og daglig leder Mariann Karlsen har jobbet med planene de tre siste årene. Hun er en av dem som har kontorplass hos SPIN, og hun gleder seg til å følge utviklingen og oppbyggingen av det nye innovasjonsmiljøet.

– Tiltrekker seg ny og ung arbeidskraft

Blant tjenestene som bedriftene hos SPIN kan nyte godt av, er rådgivning, programmer, arrangementer, seminarer og et solid og stadig voksende nettverk. Av fasiliteter kan stor kantine, møterom, treningsrom med garderobe, parkeringsplasser med lademuligheter for bil og sykkel, og både fleksible og faste kontorplasser i åpne og lukkede landskap.

 

Sandra Widlund er ansatt som Community Manager og har oppgaven med å koordinere aktiviteter og holde i trådene på SPIN.

– Jeg har veldig trua på dette tilbudet. Det å ha et hus med både etablert næringsliv, men også SPINs tjenester til oppstarts- og vekstbedrifter vil bidra til å trekke ung og ny arbeidskraft til kommunen. Vi vet at mange ønsker attraktive og nye arbeidsgivere, og derfor håper vi at SPIN skal bidra til å tiltrekke seg både nye arbeidsgivere og arbeidstakere, sier hun.

 

NHO og Digleefy er to aktører som allerede er på plass som leietakere. Daglig leder hos oppstartsbedriften Strigoo, Trond Jelsnes Undrum, er nysgjerrig på tilbudet hos SPIN, og under lanseringen var han tydelig på at han har savnet et gründermiljø i sitt nærområde. – Vi er tre sarpinger som står bak Strigoo, og vi har helt klart savnet et tilbud som SPIN. Vi ser et stort potensial her, sier han

Trond Jelsnes Undrum er en av gründerne i Strigoo og interessert i tjenestene som SPIN leverer. Han er positiv til tilbudet som han og mange andre har savnet i Sarpsborg. – Vi får ikke helt Silicon Valley-vibber ennå, men noe er på gang, sier han.

ANDRE POSTER:

Bedriftskonsulent – Carine Helgesen

Carine Helgesen, damen bak selskapet “Bedriftskonsulent – Carine Helgesen,” har brakt med seg sin omfattende erfaring og ekspertise til Sarpsborg Innovasjon (SPIN), og tilfører et frisk perspektiv til coworkingen og felleskapet.

Les mer...

Elstad Content

Hvem er Christine bak Elstad Content? Jeg har alltid vært en kreativ sjel. Da andre begynte å studere, pakket jeg med meg to kofferter og flyttet til utlandet; først til Malaga,

Les mer...

Itera

Viktigheten av å ha lokal tilstedeværelse og synlighet flere steder i Østfold Itera et selskap som hjelper andre med å høste verdi fra dataene sine Itera har valgt å engasjere

Les mer...
Trygve Sørli har testet SPIN i fire uker. En Sarpsborg Startup!

Benson – Trygve Sørli

Book en omvisning og test ut SPIN i 4 uker for 399kr Bakgrunnen for Benson satsningen Trygve Sørli har jobbet som grafiker, art director og designer på alt fra t

Les mer...

Etablerertjenesten Søndre Viken

Bli kjent med Sirius Act og Etablerertjenesten Søndre Viken Medlem og samlokalisert med SPIN Uno Dahl Henriksen (til høyre i bildet) sitter klar for å ta imot alle med en

Les mer...