Sarpsborg Innovasjon (SPIN) satser på sosialt entreprenørskap

Gjennom workshops, mentorhjelp og skreddersydd oppfølging vil SPIN bidra til at sarpinger kan teste ut egne ideer og initiativer, med mål om å skape en bedre hverdag for ulike målgrupper – fra barn og unge til eldre og de utenfor arbeidslivet.

– Vi har flere levekårsutfordringer i Sarpsborg. Sosialt entreprenørskap er en fin måte å bruke lokalbefolkningen til å ta ansvar for å løse problemer i nabolaget sitt, sier Sandra Widlund Friberg, Community Manager for SPIN (Sarpsborg Innovasjon) hos Smart Innovation Norway.

Det finnes ingen universal definisjon på hva sosialt entreprenørskap er, men et kjennetegn er at den sosiale verdien står i sentrum for aktiviteten. Kort oppsummert handler det om å utvikle og ta i bruk nyskapende og bærekraftige løsninger på sosiale og samfunnsmessige problemer.

Sandra Widlund
Sandra Widlund Friberg, Community Manager for SPIN.

– Sosialt entreprenørskap bunner i at du ønsker å løse et samfunnsproblem. Du lager tjenester for å bidra til å løse dette samfunnsproblemet, forklarer Widlund Friberg.

Enklere å teste ut ideer

Denne satsningen fra SPIN gjør det lettere for Sarpsborgs innbyggere å ta private initiativer og teste ut sine konsepter i kommunen.

– Kanskje vi kan lage en bedre hverdag for noen? Det kan være ulike målgrupper, fra barn og unge til eldre og de som har falt utenfor arbeidslivet, påpeker Widlund Friberg.

Fremover vil hun gjennom SPIN tilby forskjellige workshops, samt koble sarpinger med gode ideer med en mentor og sette opp skreddersydde løp for hver enkelt.

– Vi vil fungere som en nettverkshub og koble på de virksomhetene og verktøyene som finnes lokalt for å hjelpe til med å nå de målgruppene og partnerne man trenger.

Gratis workshop

Det første som skjer i sosialt entreprenørskap-serien er gratisarrangementet «Dobbelt verdiforslag – en workshop for sosialentreprenører med impact startup» onsdag 16. oktober.

– Dette skjer i samarbeid med Impact StartUp Norge, en stor nasjonal aktør. De vil snakke om hvordan man kan sette opp en forretningsmodell, en canvas, som sosialentreprenør, hvor du skaper både økonomisk og samfunnsmessig verdi, forteller SPIN-lederen.

Hun oppfordrer alle som er nysgjerrig på workshopen, eller sosialt entreprenørskap generelt, til å klikke seg inn på nettsiden, lese mer – og melde seg på.