Bedriftskonsulent – Carine Helgesen

Carine Helgesen, damen bak selskapet “Bedriftskonsulent – Carine Helgesen,” har brakt med seg sin omfattende erfaring og ekspertise til Sarpsborg Innovasjon (SPIN), og tilfører et frisk perspektiv til coworkingen og felleskapet.

 

En reise med vekst og erfaring

Carine Helgesens yrkesreise begynte i 1999 med en rolle i et bemanningsselskap, der hun jobbet som salgs- og bemanningsrådgiver. Det var i 2003 at hun grep muligheten som “gründer” og etablerte det andre kontoret for Jobzone i Norge. Dette markerte begynnelsen på hennes år som leder i en bransje som tilbyr varierte og krevende arbeidsdager.

Gjennom hele karrieren har Carine støtt på en rekke gleder, utfordringer og HR-relaterte spørsmål innenfor personalledelse.

Etter å ha ledet både egne virksomheter og andre selskaper, har Carine nå realisert sin lenge nærede drøm om å grunnlegge et selskap under sitt eget navn. Med nesten 25 års erfaring som leder og rekrutterer bruker hun nå sin ekspertise i ulike lederkurs, individuell rådgivning og rekrutteringsprosesser. Hennes fremste mål er å matche de rette individene med de riktige arbeidsplassene.

Hennes dype forståelse av bedriftene hun samarbeider med spiller en avgjørende rolle i suksessen til disse prosessene. Carine understreker betydningen av nettverksbygging og relasjonsbygging, som har vært avgjørende for hennes suksess og verdier hun gjerne deler med andre.

 

Hvor ser du deg selv om tre år?

Vi får se! Kanskje det fortsatt bare er en ansatt i mitt selskap – meg! Eller kanskje ikke? Det kan være at markedet går i en retning som gir muligheter for å knytte til meg flere folk. Og kanskje også kursvirksomheten har fått vind i seilene? Jeg er ikke fremmed for vekst, og bidrar gjerne til arbeidsutvikling i distriktet vårt.

Hva er det beste med å drive eget selskap?

Det handler om å la en drøm bli til virkelighet! Det høres flåsete ut, men det bør ligge noe slikt bak. Samtidig er det viktig å være realistisk, og forstå at det tar tid å bygge noe. Det går ikke fra 0-100 ved å knipse.. Å være gründer gir stor frihet, og du bestemmer selv hvilken innsats du vil legge i det.

Sannheten er vel at skal man lykkes blir det mange arbeidstimer. Men det er en glede å se at ting vokser, sakte men sikkert, og i min jobb vet jeg at det jeg driver med er til glede for mange.

Mange har sagt: Du er så tøff! At du tør! Ja, man skal vel kanskje være litt uredd for å starte et firma, men farlig er det ikke! – Så lenge man har tro på det man driver med og skjønner at det krever sitt!

 

Carines oppfordring til deg som vurderer å starte noe selv: 

 

“Har du en god idè og et godt bilde på markedet du skal jobbe i, et godt nettverk, folk rundt deg som vil deg vel, energi og et genuint indre ønske om å få det til, så: Gjør det! Det er ikke farlig! Det er alltid muligheter for flinke folk og det er (stort sett) alltid en vei tilbake… Men – det er veldig dumt å angre på å ikke ha prøvd…. “

Derfor valgte Carine en plass på SPIN!

Mitt kontor fram til denne sommeren var på Sørlietorget! Har hatt det supert der, men så muligheten for å være tettere på et større og mer variert kompetansemiljø på SPIN. Etter korona føler jeg på en måte at jeg har blitt «latere» og har lukket meg selv for mye inne med en bokstavelig
Det er fint å ha folk rundt seg som faktisk legger merke til at du kommer – eller ikke kommer på kontoret. Jeg ser fram til å ha et felleskap med mange nye kollegaer! Jeg gleder meg til fortsettelsen.

ANDRE POSTER:

Bedriftskonsulent – Carine Helgesen

Carine Helgesen, damen bak selskapet “Bedriftskonsulent – Carine Helgesen,” har brakt med seg sin omfattende erfaring og ekspertise til Sarpsborg Innovasjon (SPIN), og tilfører et frisk perspektiv til coworkingen og felleskapet.

Les mer...

Elstad Content

Hvem er Christine bak Elstad Content? Jeg har alltid vært en kreativ sjel. Da andre begynte å studere, pakket jeg med meg to kofferter og flyttet til utlandet; først til Malaga,

Les mer...

Itera

Viktigheten av å ha lokal tilstedeværelse og synlighet flere steder i Østfold Itera et selskap som hjelper andre med å høste verdi fra dataene sine Itera har valgt å engasjere

Les mer...
Trygve Sørli har testet SPIN i fire uker. En Sarpsborg Startup!

Benson – Trygve Sørli

Book en omvisning og test ut SPIN i 4 uker for 399kr Bakgrunnen for Benson satsningen Trygve Sørli har jobbet som grafiker, art director og designer på alt fra t

Les mer...

Etablerertjenesten Søndre Viken

Bli kjent med Sirius Act og Etablerertjenesten Søndre Viken Medlem og samlokalisert med SPIN Uno Dahl Henriksen (til høyre i bildet) sitter klar for å ta imot alle med en

Les mer...